flashta uçan kuş animasyonu yapmak bu çalışmamızda size nasıl uçan kuş animasyonu yapıldığını anlatmaya çalışacağım..hemde hiç bir action script kullanmadan...
adım 1ilk olarak istediginiz büyüklükte bir döküman açın..backgroung rengi beyaz olsun frame rate oranı 38 olsun,tamam dedikten sonra çalışmamıza başlayabiliriz..
adım 2layer(katman)ımızın adını bird yada kus olarak değiştiriyoruz sonra line tool (N) aracını seçiyoruz ve rengini siyah olarak ayarlayıp aşağıdakilerine benzer şeyler çiziyoruz..
sonra bunu çiziyoruz
ve bunu
adım 3şimdi paint bucket tool'u (K) seçiyoruz ve kuşun gövdesini boyamaya başlıyoruz..
eveet şimdi elimizde bir kuşun gövdesi var..şimdi bu gövdenin kanatlarını da yapalım
adım 4yeni bir layer(katman) oluşturun ve adını wings(kanat) olarak değiştirin( layerlara her zaman isim vermek iyidir bir değişiklik yapmak istediğimizde kolaylıkla bulabiliriz)
adım 5wings(kanat) layerı seçiliyken resimdekine benzer yada istediginiz gibi kanat çizin
adım 6kanatlarımız wings layerının ilk frame'inde seçiliyken F6 ya 40 defa basıyoruz..
adım 7şimdi wings layerımızda her ikinci frame delete tuşuyla siliyoruz ancak son 39. ve 40 frameleri sağlam bırakalım
evet şimdi bird layerımın timeline'da 40 framenı tıklayarak F5 e basıyoruz
ve çalışmamız bitti..animasyonunuzu ctnrl+enter tuşuna basarak kontrol ediyoruz..
biraz farklı düşünürek böyle birşeyde elde edebilirsiniz